مدیریت فروشگاه پوشاک امروزه با توجه به حضور رقبا و فضای مجازی دشوار گردیده است .این درست است که امروزه خرید و فروش آنلاین جایگاهی رو به رشد دارد و بسیاری از مشتریان بخاطر سهولت به سمت خرید انلاین کشیده می شوند ، اما بسیاری از مشتریان نیز ترجیح می دهند تا از نزدیک کالای مورد نیاز خود را ببینند و لمس کنند . این دسته از مشتریان که تعداد کمی هم نیستند ، محرک خود برای خرید کالاها را در دو چیز می بینند : اول نیاز مبرم به یک کالا برای رفع یک مشکل و دوم لذت بردن از فرایند خرید و حضور در فروشگاههای مختلف .
بنابراین لازم است تا شما علاوه بر اینکه بر حضور رقبای مجازی خود نظارت دارید ، به دنبال هرچه لذت بخش تر کردن فرایند خرید از جانب مشتریانتان باشید .
اگر مدیریت یک فروشگاه پوشاک یا یک بوتیک را برعهده دارید ، به یازده نکته زیر در مورد بهبود دادن به کسب و کارتان توجه نمایید .
نکته اول : تصویر ذهنی فروشگاه خود را جدی بگیرید .
همانطور که گفتیم اغلب مشتریان در هنگام حضور در مراکز خرید علاوه بر خرید اجناس مورد نیاز به دنبال صرف وقت و لذت بردن از فضای مرکز خرید مورد نظرشان می باشند . بهبود تصویر ذهنی فروشگاهتان می تواند علاوه بر افزایش فروش آنی ، تجربه ای خوب در ذهن کسانی بگذارد که شاید اکنون از شما خرید نکنند اما این تصویر ماندگار آنها را بدنبال شما خواهد کشاند .از جمله کارهایی که در جهت بهبود تصویر فروشگاهتان و مدیریت فروشگاه پوشاک خود می توانید انجام دهید :
1) استفاده از رنگ ، بو ، موسیقی ، مبلمان و سایر عناصردر جهت هماهنگی با کالاها و بهبود تجربه مشتری . در سالهای اخیر استفاده از رایحه های متناسب در فضای فروشگاهی مخصوصا عطرهایی مانند بوی وانیل رواج خوبی داشته است .
2) استفاده از فضای بیرون فروشگاه . اگر در محل کسب خود مجاز به استفاده از فضای بیرون فروشگاه باشید . در فصول خوش آب وهوا دامنه تجربه خوب داخل فروشگاه را به بیرون هدایت کنید ، کمی خلاقیت نتایج بسیار خیره کننده ای به شما می بخشند .
3) بخش های مختلف فروشگاه را شناسنامه دار کنید .
دسترسی مناسب و سریع خریدار به اجناس مورد نظرش ، روشی درست برای افزایش فروش و جلوگیری از سردرگمی مشتری و ایجاد حس لذت خرید در آنها می باشد . توجه کنید که دسترسی مشتری به کالای مورد نظرش سبب می شود که وقت کافی برای کالاهایی بگذارد که احساس نیاز به آنها را تاقبل از خرید اول حس نمی کرده است .
4) به مشتری نشان دهید که کالای شما در هنگام استفاده چگونه خواهد بود .
استفاده از مدل ها و مانکن های مناسب و پیامی که از نحوه چینش آنهادر نظر دارید می تواند شما را به اهداف فروشتان نزدیک تر کند .
نکته دوم :چینش اجناس خود را در فروشگاه بهینه کنید.
محل قرارگیری اجناس در فروشگاه در میزان جلب توجه و فروش تاثیر عمده ای دارد .بسیاری از کالاها تنها به دلیل اینکه به صورت مناسبی حس خرید مشتری را تحریک نمی کنند ، در فروشگاه باقی می مانند .
در مورد نحوه چینش کالاها و مدیریت فروشگاه لباس نکات زیر را در نظر داشته باشید :
1) کالاها و اجناس را گروهبندی کنید .
اجناس را طبقه بندی کنید و براساس رنگ ، سایز و یا نوع به صورت منطقی گروه بندی کنید .
2) کالاهای اصلی را به اجناس جانبی پیوند بدهید .
همیشه در قبال فروش کالاهای اصلی خود ، استراتژی بیش فروشی رادر نظر بگیرید یعنی کالاهای جانبی و وابسته به کالاهای اصلی را طوری بچینید که مشتریان بعد از انتخاب آنها سراغ اجناس جانبی هم بروند . در مورد کالاهای جانبی در نظر داشته باشید که مشتریان کاملا از نحوه چینش و ترتیب کالاها باید ذهنیت استفاده همه آنها در کنار یکدیگر را بدست آورند .
3) قانون سه تایی را بکاربندید .در هنگام طراحی ویترین ، محصولات را سه تایی بچینید . می توانید ترتیب آنها را از نظر سایز از کوچک ، متوسط و بزرگ قراردهید . مرتب سازی براساس قیمت نیز مناسب است . از ارزانترین به گرانترین .این فرمولی است که در به طرزی باورنکردنی جواب می دهد .
4) ترتیب کالاها را برحسب سبک زندگی بچینید .
نحوه استفاده عملی از کالاها چیزی است که حس خرید را بسیار تقویت میکند . استفاده از مانکن مناسب و به کار بردن ترکیبی از لباس ها در حالات واقعی انسانی و موقعیت های شغلی و تفریحی مختلف به سریع تر تصمیم گرفتن مشتریان کمک می کند .
نکته سوم : باشگاه مشتریان راه اندازی کنید .
امروزه رابطه مشتری با فروشگاه تنها منحصر به فرایند فروش نمی شود . شما باید ارتباط دوستانه با مشتری را حفظ نمایید . بسیاری از برندهای معتبر با ایجاد سیستم مدیریت روابط مشتریان اقدام به فعال سازی باشگاه مشتریان و یا سامانه وفاداری مشتری می کنند . با ثبت اطلاعات مشتری و ارتباط با او از راه های مختلف می توانید همیشه در ذهن مشتریان باقی بمانید .ایجاد یک باشگاه مشتریان کارآمد گامی مهم در مدیریت فروشگاه پوشاک می باشد .
نکته چهارم : ایجاد سیستم کارت اعتباری برای مشتریان
برای مشتریان ویژه خود حساب اعتباری یا کارت خرید راه اندازی کنید .داشتن کارت خرید و وجود اعتبار نزد فروشگاه به مشتریان حس خوشایندی می دهد . مخصوصا وقتی شما به مناسبتهای مختلف مثل تولد ، سالروز ازدواج و یا تعطیلات و اعیاد این حساب اعتباری را شارژ کنید ، می توانید از این یادآوری کوچک در جهت افزایش فروش و محکم کردن جایگاه برندتان در نزد مشتری استفاده نمایید .
نکته پنجم : استفاده از شبکه های اجتماعی را جدی بگیرید .
در حضور شبکه های ارتباطی قدرتمند و رسانه های اجتماعی ، استفاده از مخاطبان این شبکه ها برای بالابردن جایگاه برندتان بسیار ضروری می باشد .قدرت این رسانه ها را دست کم نگیرید . اگر خودتان وقت و دانش لازم برای حضور قدرتمند در این رسانه ها را ندارید ، از متخصصین این کار کمک بگیرید . اما قبل از استفاده از این افراد حتما سوابق کاری آنها و تجربیات آنها در زمینه صنعت خرده فروشی پوشاک را در نظر بگیرید .
عدم حضور در این رسانه ها یعنی اینکه شما یک ابزار مناسب را به نفع رقبا از دست داده اید .
نکته ششم : همیشه موجودی کالاهای پرفروش خود را حفظ کنید .
بسیار مهم است که مشتریان شما ، مخصوصا مشتریان دائمی شما از فروشگاهتان دست خالی بیرون نروند .بسیاری از صاحبان فروشگاه در دوره های زمانی مختلف با کالاهایی روبرو می شوند که زمان چرخه فروش بالایی دارند و اصطلاحا بدفروش هستند .
امروزه توسط نرم افزارهای فروش مناسب و تکیه بر گزارشات جامعی که در مورد کالاهای پرفروش در بازه های زمانی مختلف می دهند ، می توانید تمرکز خود را بر بخشهایی بگذارید که برای شما سودآوری بیشتری دارند .
با تحلیل این گزارشها می توانید سلایق مشتریان و چرخه های فروش کالاهایتان را بدست آورید .
نکته هفتم : از تخفیف های هوشمند دوره ای استفاده کنید .
حتما می دانید که برای ایجاد جذابیت فروش بسیاری از همکاران شما از برنامه های تخفیفی و حراجی برای کالاها استفاده میکنند .متاسفانه استفاده از حراج بدلیل عدم رعایت برخی موارد در میان مشتریان جذابیتهای کمتری یافته و سبب اعتماد کمتر آنها شده است .
پس باید شما متفاوت عمل کنید . می توانید از پکیج های هوشمندانه استفاده کنید یعنی تخفیف های خود را کالایی کنید نه ریالی .یا اینکه بر دسته ای از کالاها تخفیف های با بازه ی زمانی کم انجام دهید تا واقعی به نظر بیایند . از سیستم اشانتیون نیز می توانید بهره مند شوید . لازم است بدانید که خیلی از این موارد را در نرم افزار های فروش امروزی به صورت هوشمندانه و خودکار می توانید داشته باشید .
نکته هشتم : انبارگردانی را جدی بگیرید .
انبارگردانی همیشه برای فروشگاهها دغدغه زا و خسته کننده است . اما شما باید با نظم بخشیدن به برنامه های زمانی انبارگردانی و مرحله ای کردن آن طبق نقشه از پیش طراحی شده ، این تجربه پرزحمت را به راحتی طی کنید .
باید بدانید که برای اینکار باید انبار خود را به خوبی مکانیزه کنید . ابتدا بخش های مختلف انبار خود را مشخص کنید . کدهای کالای خود را مرتب نمایید . برچسب های قیمت را به طور منظم برای اجناسی که دارید و اجناسی که در راه هستند آماده و الصاق کنید . حدالامکان از بارکدخوان های بیسیم استفاده کنید . توجه کنید که همیشه موجودی سیستم نرم افزار شما با موجودی شمارش شده باید هم خوانی داشته باشد . مغایرت ها را هرچه سریعتر رفع و تعیین تکلیف کنید .
یک انبار به روز و مرتب به خوبی می تواند به کسب و کار شما در جهت بهتر شدن بهره وری کمک کند .
نکته نهم : احتیاط شرط عقل است ، امنیت را در فروشگاه برقرار کنید .
امنیت در محیط کار مساله ای بسیار مهم است . این که مشتری شما در محیطی امن تنها به لذت خرید بپردازد ، برایش خیلی مهم است . در ضمن باید دانست احتیاط شرط عقل است و خدای نکرده در صورت وقوع یک جرم در فروشگاه در صورت نبود تجهیزات امنیتی تاوان بسیار بیشتری نسبت به هزینه این وسایل باید پرداخت .
دوربین های مداربسته نقش نظارتی و کنترلی در امنیت فروشگاه دارند . حتما کنترل محیط توسط دوربین را با نصب اعلان به اطلاع عمومی برسانید ( این یک الزام قانونی می باشد ) .
در ضمن در فروشگاههای پوشاک در سالهای اخیر دزدگیرضد سرقت فروشگاهی و یا دزدگیر لباس نیز رواج یافته است که می توانید از مزایای ان بهره مند شوید .
امروزه مدیریت فروشگاه پوشاک تلفیقی از ابزارها و تدبیرهای مدیریتی است که در کنار یکدیگر می توانند به بهبود کار شما یاری برسانند .
نکته دهم : پرسنل فروش شما باید متخصص باشند !
هرچقدر که شما به عنوان یک فروشنده متبحر بتوانید به مشتریان خدمات مشاوره ای بهتر بدهید ، می توانید اتظار داشته باشید که مشتریان طولانی مدتی خواهید داشت .
فروشنده باید به تمامی ویژگی ها و مزایای کالاها تسلط داشته باشد و به اصطلاح در آنها متخصص باشند .فروشنده باید نیاز مشتری را شناخته و او را به سمت بهترین گزینه ها هدایت کند . تجربیات خود را در مورد کالاها و مشاوره به پرسنل فروش خود منتقل کنید .
نکته یازدهم : با مشتریان محترمانه و صمیمی برخورد کنید .
سعی کنید در هر حالت روحی و فکری در مقابل مشتریان محترمانه رفتار کنید . کنترل گفتگو با مشتری را در دست بگیرید . با صمیمیت رفتار کنید . خودمانی نشوید ! جوری با آنها مراوده کنید که دوست دارید در جاهای دیگر با شما رفتار شود . ایجاد فضای محترمانه و دلنشین تنها وابسته به چیدمان و یا دکور فروشگاه شما نیست . اعتبار برندتان را در رفتارتان نشان دهید . این فضا را در جای جای فروشگاه و به تمامی پرسنل خودتان منتقل کنید .
همیشه به یاد داشته باشید که : ” مشتری پادشاه است . “
نکاتی که در بالا ذکر شد ، مواردی هستند که می توانند در مدیریت فروشگاه پوشاک به شما کمک کنند . در نظر داشته باشید که می توانید برای مطالعه بیشتر به مقاله های دیگر سایت نیز مراجعه کنید .
آیا این نوشته برای شما مفید بود ؟
برای امتیازدهی روی ستاره ها کلیک کنید .
میانگین : 3.4 / 5. تعداد رای : 17