بارکد فقط تصویری است که نشان دهنده اعداد، متن یا هر دو است. یک دستگاه اسکنر می تواند این تصویر را بخواند و اطلاعات را تقریباً فوری به رایانه منتقل کند. انواع بارکدهایی که خواهید دید همه یکسان نیستند. بارکدهای مختلف از نمادهای متفاوتی استفاده می کنند. این نماد شناسی تعداد کاراکترهایی را که یک بارکد می تواند شامل شود و کاراکترهایی که می تواند نمایش دهد را تعیین می کند.
در بارکدهای سنتی، خطوط سیاه با عرض های مختلف و فاصله بین این خطوط نشان دهنده کاراکترها هستند. در همین حال، کد QR نوعی بارکد دو بعدی است. این بارکد الگوی پیچیده ای دارد که می تواند اطلاعات بسیار بیشتری را نسبت به یک بارکد سنتی و یک بعدی رمزگذاری کند، به همین دلیل است که کدهای QR می توانند ما را به وب سایت ها و موارد دیگر راهنمایی کنند.
وقتی یک بارکد را اسکن می کنید، چه اتفاقی می افتد؟
هنگامی که یک بارکد را اسکن می کنید، رایانه ی شما الگو را تجزیه و تحلیل و تفسیر می کند و آن را به مجموعه ای از کاراکترها ترجمه می کند. برای اینکه رایانه بتواند این داده ها را درک کند، باید اطلاعات بارکد را با جزئیات محصول شما مرتبط کند. رابطه بین بارکد و آن محصول باید از قبل مشخص شود.
به عنوان مثال، اگر بارکدی دارید که بصورت 1321MLWT خوانده می شود، اسکنر متن 1321MLWT را در رایانه شما وارد می کند، گویی که آن را با صفحه کلید وارد کامپیوتر خود کرده اید. این کار به خودی خود فایده ای ندارد، مگر اینکه رایانه شما، به واسطه یک نرم افزار، بداند که این کد 1321MLWT به یک تی شرت مردانه سفید بزرگ اشاره دارد. شما می توانید با داشتن یک نرم افزار فروشگاهی که همه این اجزا را به هم پیوند می دهد، این کار را انجام دهید.
با استفاده از نرم افزاری که به طور خاص برای مدیریت موجودی طراحی شده است، متوجه خواهید شد که می توانید کارهای بیشتری با بارکد خود انجام دهید.
چه اطلاعاتی در داخل بارکد وجود دارد؟
هنگامی که رابطه ای بین محصولات و بارکدهای شما برقرار شد، بارکد اسکنر اطلاعاتی را که در نرم افزار خود برنامه ریزی کرده اید، نمایش می دهد. شما فوراً نام محصول، قیمت و سایر جزئیات را بدون تایپ کد طولانی محصول مشاهده خواهید کرد.
از آنجایی که کدهای QR اطلاعات بیشتری را ذخیره می کنند، می توانند به ما امکان دسترسی به داده های اضافی را بدهند. به عنوان مثال، یک کد QR روی یک محصول غذایی می تواند به اطلاعات تغذیه ای، دستور العمل ها، محل تهیه محصول و موارد دیگر اشاره کند.
آیا بارکدها همان SKU هستند؟
تمایز دادن بارکدها از واحدهای نگهداری انبار (SKU) ضروری است. همانند بارکدها، SKUها کدهای منحصربهفردی هستند که از مجموعهای از حروف و اعداد تشکیل شدهاند که میتوانید به محصولات خود اختصاص دهید تا بتوانید موجودی خود را به طور مؤثرتری مدیریت کنید. کد الفبایی معمولاً بین 8 تا 12 کاراکتر است و مربوط به اطلاعات خاصی در مورد کالا است، مانند نام تجاری، نوع، سبک، اندازه، رنگ و در دسترس بودن آن.
توجه داشته باشید که SKU جهانی نیست. SKU هایی که شما تولید می کنید منحصر به محصولات شما هستند. بنابراین شمارههای SKU که استفاده میکنید با شمارههایی که سایر کسبوکارها استفاده میکنند متفاوت خواهد بود، زیرا مواردی که آنها ردیابی میکنند ممکن است با چیزهایی که برای عملکرد فروشگاههای شما مهم هستند متفاوت باشد.
اگر از بارکدهای خود برای استفاده داخلی استفاده می کنید، ممکن است بخواهید بارکدهایی را بر اساس SKUهای محصول ایجاد کنید. با این حال، اگر به دنبال استفاده خارجی از بارکد خود هستید، باید بارکد خود را با سازمان GS1 ثبت کنید، در این صورت بارکد و شماره SKU شما مطابقت ندارند.
از چه نوع بارکدهایی استفاده کنیم؟
به طور کلی، تولید بارکد با یک مولد بارکد ساده ترین گزینه است. رایج ترین نمادهای مورد استفاده در این موارد کد 39 و کد 128 است. با این حال، اگر نیاز به خرید بارکدهای ثبت شده دارید، باید قالب خاصی را برای منطقه خود دریافت کنید.
به عنوان مثال، نماد بارکد مورد استفاده در آمریکای شمالی، کد جهانی محصول (UPC) و در اروپا، استاندارد شماره مقاله اروپایی (EAN) است.
نمادهای استاندارد بارکد
تعداد نمادهای استاندارد بارکد برای فهرست کردن بسیار زیاد است و بسیاری از آنها منحصر به صنایع خاصی هستند. برای مثال نماد Codabar فقط توسط شرکت های لجستیک و بانک های خون در ایالات متحده استفاده می شود و Postnet منحصراً توسط خدمات پستی ایالات متحده استفاده می شود.
به عنوان یک کسب و کار کوچک، احتمالاً هرگز نیازی به نگرانی در مورد بسیاری از این نمادها نخواهید داشت. بنابراین در اینجا، ما موضوع را به نمادهای اصلی که احتمالاً با آنها روبرو خواهید شد خلاصه کرده ایم.
کد جهانی محصول (UPC)
UPC ها نوع بارکد استاندارد شده ای هستند که بیشتر برای محصولات در آمریکای شمالی استفاده می شود. این بارکدها به همراه EAN ها همراه با شماره تجارت جهانی کالا (GTIN) تعبیه شده اند. اینها را می توان از طریق GS1 خریداری کرد و به محصولات اختصاص داد. اگر محصول خود را در ایالات متحده یا کانادا می فروشید، به یکی از این موارد نیاز دارید. رقم های کدگذاری شده در یک UPCدوازده عدد است. ارقام سمت چپ نشان دهنده شرکت و ارقام سمت راست به محصول اشاره دارند. عدد نهایی سمت راست به عنوان یک رقم چک شناخته می شود. عملکرد رقم چک به عنوان راهی برای تأیید بارکد است که به طور دقیق خوانده شده است.
شماره کالای اروپایی (EAN)
گاهی اوقات به آن شماره کالای بین المللی نیز می گویند، EAN ها همان نوع بارکد UPC هستند، اما برای اروپا و سایر نقاط در سراسر جهان. بنابراین اگر محصولات خود را خارج از آمریکای شمالی می فروشید، به EAN نیاز دارید. به طور معمول، هنگامی که یک UPC از GS1 خریداری می کنید، یک EAN نیز دریافت خواهید کرد. یک EAN دارای 13رقم است و با پیشوند شرکت GS1 شروع میشود و به دنبال آن یک شماره مرجع آیتم و در نهایت یک رقم چک میآید.
شماره شناسایی استاندارد آمازون (ASIN)
ASIN ها اعداد 10 رقمی هستند که توسط آمازون در هنگام ایجاد یک محصول جدید در وب سایت آنها اختصاص می یابد. گاهی اوقات یک ASIN از قبل برای یک محصول وجود دارد، در این صورت فروشنده می تواند فهرستی را تحت آن ASIN ایجاد کند. این اعداد ، یافتن محصولات خاص در میان فروشندگان مختلف را برای مصرف کنندگان آسان تر می کند.
شماره کتاب استاندارد بین المللی (ISBN)
برای شناسایی یک کتاب منحصر به فرد از ISBN استفاده می شود. شابک به شما این امکان را می دهد که قیمت خرده فروشی پیشنهادی را مشخص کنید، و اگر قصد دارید کتابی را در هر کتابفروشی سنتی بفروشید، لازم است. البته بیشتر کتابها شامل UPC یا EAN هم میشوند تا اطمینان حاصل شود که میتوانند در جای دیگری فروخته شوند، مانند فروشگاههای بزرگ.
کد 39
نام اصلی این کد 39 بود زیرا در ابتدا فقط میتوانستید از 39 کاراکتر استفاده کنید. این کاراکترها شامل 26 حرف الفبای انگلیسی، اعداد 0-9 و برخی از نمادهای خاص مانند “-” و “” بود. کد 39 انتخاب خوبی برای هر کسی است که یک سیستم بارکد داخلی راه اندازی می کند.
کد 128
یکی از محبوب ترین بارکدهای مدرن کد 128 است. این کد بارکدی با چگالی بالا است که به این معنی است که تقریباً همه کاراکترها را در یک فونت فشرده (از جمله کاراکترهای بسیار تخصصی) امکان پذیر می کند. همچنین فشرده تر از Code 39 است. این فونت برای سیستم های بارکد داخلی نیز انتخاب خوبی است.
کدهای QR
کدهای QR نوعی بارکد دو بعدی هستند. آنها از یک الگوی پیچیده از مربع های سیاه و سفید تشکیل شده اند که می توانند اعداد، حروف یا کاراکترهای خط های غیر لاتین را هم نشان دهند. کدهای QR و سایر بارکدهای دو بعدی می توانند اطلاعات بیشتری نسبت به بارکدهای سنتی و یک بعدی با خطوط و فاصله در خود نگه دارند. به همین دلیل است که اغلب می بینید که از آنها برای جاسازی آدرس های وب سایت استفاده می شود.
آیا این نوشته برای شما مفید بود ؟
برای امتیازدهی روی ستاره ها کلیک کنید .
میانگین : 4.5 / 5. تعداد رای : 4