قیمت گذاری بر مشتریان شما نیز تأثیر می گذارد. حساسیت به قیمت یکی از عوامل کلیدی در انتخاب مصرف کنندگان است. مشتریان در حال حاضر به خوبی از خریدهای خود مطلع هستند و به قیمت حساس هستند زیرا بدنبال حداکثر سود مالی و زمانی هستند.
مطالعات همچنین نشان داده اند که تغییرات کوچک در قیمت می تواند سودآوری را تا 20٪ یا 50٪ افزایش یا کاهش دهد.
به همین دلیل است که هنگام راهاندازی یک کسبوکار یا محصول جدید، حساسیت در استراتژی قیمتگذاری بسیار معمول است، اما مهم است که اجازه ندهید تعلل در تصمیم شما را از راهاندازی کسب وکارتان باز دارد. بهترین دادهها برای قیمتگذاری که کارآفرینان میتوانند براحتی آنرا دریافت کنند، راهاندازی و آزمایش با مشتریان واقعی است – اما این نکته هم مهم است که به هرحال باید با قیمتی کارآمد از جایی شروع به کار کنید.
این همان چیزی است که ما در این راهنمای نحوه قیمت گذاری محصول به آن می پردازیم.
قیمت گذاری محصول چیست؟
قیمت گذاری محصول فرآیند تعیین ارزش کمی یک محصول بر اساس عوامل داخلی و خارجی است. قیمت گذاری محصول تاثیر مستقیمی بر موفقیت کلی کسب و کار شما دارد – از جریان نقدینگی گرفته و حاشیه سود تا تقاضای مشتری.
چگونه باید محصولاتم را قیمت گذاری کنم؟
مقالات و توصیه های زیادی در مورد قیمت گذاری محصول وجود دارد. اگر اولین بار است که یک محصول را قیمت گذاری می کنید، حتما دشوار به نظر خواهد رسید. خوشبختانه یک راه ساده برای قیمت گذاری محصولات وجود دارد تا بتوانیدبه طور سودآوری بفروشید.
قیمت گذاری همه چیز را از امور مالی کسب و کار شما گرفته تا موقعیت محصول شما در بازار دربر می گیرد . البته ملاحظاتی مانند بی انتها بودن، سفارشی بودن یا یک محصول پرطرفدار با عمر کوتاه را نیز در بر می گیرد. همچنین نحوه کسب سود از فروش در سایت های فروش آنلاین نیز فاکتورهای خاص خود را دارد . این یک تصمیم استراتژیک کلیدی است که باید برای کسب و کار خود بگیرید، و می تواند به همان اندازه که علمی هست، یک امر هنری نیز باشد.
اما قیمت گذاری تصمیمی نیست که شما فقط یک بار آن را بگیرید.
اگر در تلاش برای یافتن قیمت خرده فروشی محصول خود هستید، یک راه نسبتاً سریع و ساده برای تعیین قیمت اولیه وجود دارد. به یاد داشته باشید، قیمتی که برای مرتبه اول در راه اندازی کسب و کار استفاده می کنید، به معنای قیمتی نیست که برای همیشه از آن استفاده خواهید کرد.
برای تعیین اولین قیمت خود، تمام هزینه های مربوط به عرضه محصول خود را به بازار جمع آوری کنید، حاشیه سود خود روی هزینه ها بکشید و قیمت فروش را به دست آورید. این استراتژی قیمت گذاری به اضافه هزینه نامیده می شود و یکی از ساده ترین راه ها برای قیمت گذاری محصول شما است.
اگر آنقدر ساده به نظر می رسد که شاید کارآمد نباشد احتمالا حق با شماست – اما در ادامه نحوه کار آن را شرح خواهیم داد .
قیمت گذاری محصول تصمیمی نیست که شما فقط یک بار بگیرید.
چرا این مدل قیمت گذاری محصول موثر است؟
مهمترین پارامتر قیمت شما این است که باید تجارت شما را حفظ کند. اگر محصولات شما با قیمت بالا تنظیم شوند و مشتریان بالقوه خرید نکنند، سهم بازار را از دست خواهید داد. اگر قیمت پایینی تعیین کنید، با ضرر یا با حاشیه سود ناپایدار می فروشید. این امر رشد و اندازه کسب و کار را چالش برانگیز می کند.
عوامل مهم دیگری نیز وجود دارد که روند قیمتگذاری محصول شما باید به آنها توجه کند، مانند نحوه قیمتگذاری شما در رابطه با رقبا، گرایشهای مصرفکننده ،بومی سازی استراتژیهای قیمتگذاری مختلف برای کسبوکار شما و انتظارات مشتریانتان.
اما قبل از اینکه در مورد چنین چیزهایی نگران باشید، باید مطمئن شوید که یک قیمت پایه پایدار پیدا کرده اید.
چگونه محصول خود را قیمت گذاری کنید
سه مرحله ساده برای محاسبه قیمت پایدار برای محصول شما وجود دارد.
1. هزینه های متغیر خود را (به ازای هر محصول) جمع کنید
2. حاشیه سود اضافه کنید
3. هزینه های ثابت را فراموش نکنید
1. هزینه های متغیر خود را (به ازای هر محصول) جمع کنید
در اولین و مهمترین قدم ، شما باید تمام هزینه های مربوط به عرضه هر محصول را در نظر بگیرید. اگر محصولاتی را به تامین کننده سفارش می دهید، پاسخی ساده خواهید داشت که هر واحد چقدر برای شما هزینه دارد، یعنی بهای تمام شده کالای در معرض فروش .
اگر محصولات خود را خودتان تولید می کنید ، باید کمی عمیق تر به این موضوع بپردازید و به مجموعه ای از مواد خام، هزینه های نیروی کار و هزینه های سربار خود نگاه کنید. هزینه هر بسته چقدر است و چند محصول می توانید از آن ایجاد کنید؟ این به شما تخمین تقریبی از هزینه کالاهای فروخته شده در هر کالا را می دهد.
با این حال، نباید فراموش کنید زمانی که برای کسب و کار خود صرف می کنید نیز ارزشمند است. برای قیمت گذاری زمان خود، نرخ ساعتی را که می خواهید از کسب و کار خود به دست آورید تعیین کنید و سپس آن را بر تعداد محصولاتی که می توانید در آن زمان بسازید تقسیم کنید. برای تعیین قیمت پایدار، مطمئن شوید که هزینه زمان خود را به عنوان هزینه محصول متغیر در نظر بگیرید.
در اینجا یک لیست نمونه از هزینه هایی آورده شده که ممکن است برای هر محصول متحمل شوید.
هزینه کالاهای فروخته شده 3.25 دلار
زمان تولید 2.00 دلار
بسته بندی 1.78 دلار
مواد تبلیغاتی 0.75 دلار
حمل ونقل 4.50 دلار
کمیسیون های وابسته 2.00 دلار
کل هزینه هر محصول 14.28 دلار
در این مثال، کل هزینه هر محصول شما 14.28 دلار است.
2.حاشیه سود اضافه کنید
هنگامی که یک عدد کلی برای هزینه های متغیر خود به ازای هر محصول فروخته شده به دست آوردید، وقت آن است که سود را در قیمت خود لحاظ کنید.
فرض کنید میخواهید در کنار هزینههای متغیرتان، حاشیه سود 20 درصدی روی محصولاتتان کسب کنید. هنگام انتخاب این درصد، مهم است که دو چیز را به خاطر بسپارید:
1. شما هنوز هزینه های ثابت خود را لحاظ نکرده اید، بنابراین هزینه هایی فراتر از هزینه های متغیر خود را خواهید داشت.
2. شما باید کل بازار را در نظر بگیرید و مطمئن شوید که محدوده قیمت شما همچنان در محدوده قیمت کلی “قابل قبول” برای بازار شما قرار دارد. اگر دو برابر قیمت تمام رقبای خود هستید، ممکن است بسته به محصولتان، فروش چالش برانگیز شود.
هنگامی که آماده محاسبه قیمت هستید، کل هزینه های متغیر خود را بگیرید و آنها را بر 1 منهای حاشیه سود مورد نظر خود که به صورت اعشاری بیان می شود، تقسیم کنید. برای حاشیه سود 20٪، این 0.2 است، بنابراین هزینه های متغیر خود را بر 0.8 تقسیم می کنید.
در این مورد، این فرمول قیمت پایه 17.85 دلار برای محصول به شما می دهد که می توانید آن را تا 18 دلار رند کنید.
قیمت هدف = (1 – حاشیه سود مورد نظر شما به صورت اعشاری) / (هزینه متغیر برای هر محصول)
3. هزینه های ثابت را فراموش نکنید
هزینه های متغیر تنها هزینه شما نیستند.
هزینههای ثابت هزینههایی هستند که شما صرفنظر از هر چیزی میپردازید، چه ۱۰ محصول یا ۱۰۰۰ محصول بفروشید، ثابت میماند. آنها بخش مهمی از هزینه های اداره تجارت شما هستند و هدف این است که تحت پوشش فروش محصول شما قرار گیرند.
زمانی که قیمت هر واحد کالا را انتخاب میکنید، تشخیص اینکه هزینههای ثابت شما چقدر میشود دشوار است. یک راه ساده برای نزدیک شدن به این موضوع این است که اطلاعات مربوط به هزینههای متغیری که قبلاً جمعآوری کردهاید، در نظر بگیرید و آنها را در کنار هزینه ثابت تحلیل کنید .
برای این موضوع باید به سراغ تحلیل نقطه سر به سر بروید .این تکنیک برای این ساخته شده است تا هزینههای ثابت و هزینههای متغیر شما را در یک مکان بررسی کند، و ببیند چند واحد از یک محصول واحد را باید به فروش برسانید تا با قیمتی که انتخاب کردهاید، هزینه سرشکن آن کاهش یابد. این محاسبات می تواند به شما در تصمیم گیری آگاهانه در مورد تعادل بین پوشش هزینه های ثابت و تعیین قیمت رقابتی کمک کند.
همه چیزهایی را که در مورد انجام تجزیه و تحلیل نقطه سر به سر باید بدانید، بیابید ، از جمله اینکه باید مراقب چه چیزهایی باشید و چگونه بر اساس اعداد خود قیمت گذاری محصول را تفسیر و تنظیم کنید.
قیمت گذاری را به صورت زنده و واقعی تست و تکرار کنید
اجازه ندهید ترس از انتخاب قیمت “اشتباه” ، شما را از راه اندازی فروشگاه خود باز دارد. تصمیمات قیمت گذاری محصول همیشه با کسب و کار شما تغییر می کند، و تا زمانی که قیمت شما هزینه های شما را پوشش بدهد و مقداری سود فراهم کند، می توانید در حین شروع به حرکت آزمایش و تنظیم کنید. مقایسه قیمتها را همیشه اجرا کنید تا ببینید استراتژی شما در برابر محصولات مشابه چگونه است.
اتخاذ این رویکرد به شما قیمتی می دهد که می توانید نسبت به آن اطمینان داشته باشید، زیرا مهمترین چیز در مورد قیمت گذاری این است که قیمت گذاری به شما کمک کند تا یک کسب و کار پایدار بسازید. هنگامی که قیمت معلوم شد، میتوانید فروشگاه یا محصول جدید خود را راهاندازی کنید، قیمتهای پایینتری برای تخفیف ارائه دهید و از بازخورد و دادههایی که از مشتریان دریافت میکنید برای تنظیم ساختار قیمتگذاریتان در آینده استفاده کنید.
سوالات متداول در قیمت گذاری محصول
چقدر باید از یک محصول سود ببرم؟
تحقیقات نشان می دهد که میانگین حاشیه سود ناخالص برای خرده فروشی حدود 53 درصد است. سعی کنید حاشیه سود خود را در حدود آن عدد نگه دارید.
قیمت خوب برای محصولی که تولید آن 10 دلار است چقدر است؟
اگر میانگین حاشیه سود ناخالص حدود 50 درصد باشد، قیمت فروش خوب برای محصولی که هزینه تولید آن 10 دلار است، 20 دلار خواهد بود.
چگونه می توانم از نحوه قیمت گذاری محصول مطلع شوم؟
برای محاسبه دستی، باید هزینه های متغیر و هزینه های ثابت خود را جمع کنید. سپس یک حاشیه سود برای به دست آوردن قیمت بازار هدف اعمال کنید.
برای قیمت گذاری محصول چه عواملی را باید در نظر گرفت؟
• مجموع هزینه های اجرایی در کسب و کار شما شامل هزینه های ثابت و متغیر
• قیمت گذاری رقبا
• تقاضای بازار
• قدرت خرید مشتریان
• ارزش محصول شما
آیا این نوشته برای شما مفید بود ؟
برای امتیازدهی روی ستاره ها کلیک کنید .
میانگین : 5 / 5. تعداد رای : 2