امنیت از جمله مفاهیمی است که با وجود پیشرفت تکنولوژی، نقش نیروی انسانی، بخصوص در حوزه مدیریت و نظارت، چندان کمرنگ نشده اند. انسان ها ترجیح می دهند، ابزارهای امنیتی را که تکنولوژی و فناوری در اختیار آنها قرار می دهد، تحت مدیریت و نظارت خود داشته باشند و همه کارها را به ماشین ها و دستگاه ها واگذار نکنند.
با این حال، به نظر می رسد، ظهور هوش مصنوعی و قابلیت های عجیب آن، این معادله تغییر کند و ابزارهای امنیتی، بتوانند اعتماد بیشتری را از سوی انسان جلب کنند. در حال حاضر، ابزارهای امنیتی، از دوربینهای نظارتی گرفته تا سیستمهای کنترل دسترسی، یا گیت های ضد سرقت فروشگاهی، در بخش های مختلف، در خدمت انسان هستند ولی هنوز بخشهای مختلف امنیتی، باهم یکپارچه نیستند، در حالی که با افزایش پیچیدگی و مقیاس سیستم های امنیتی، نیاز به یکپارچه سازی و مدیریت کارآمد افزایش خواهد یافت و در این نقطه، هوش مصنوعی (AI) می توانند تعیین کننده باشد.
در ادامه، اثراتی که کاربرد هوش مصنوعی، می تواند بر کارایی سیستم های امنیتی داشته باشد، مورد بررسی قرار می گیرد.
هوشمند سازی نظارت و مانیتورینگ
دوربینهای امنیتی سنتی صرفاً میتوانند فیلم وقایع را ضبط و ذخیره کنند و شناسایی تهدیدات احتمالی، نیازمند ساعت ها بازبینی و بررسی توسط نیروی انسانی می باشد که مستلزم هزینه بالایی بوده و احتمال خطای بالایی را به سیستم تحمیل خواهد کرد، در حالی که الگوریتمهای هوش مصنوعی میتوانند تصاویر ویدئویی را در زمان واقعی تجزیه و تحلیل کرده و به طور خودکار، هشدارهای لازم را نسبت به موقعیت های امنیتی، وقوع سرقت و … صادر کنند. این موضوع به خصوص در فروشگاه های بزرگ، می تواند برای افزایش کارایی گیت فروشگاهی نیز به کار رود.
ساده سازی کنترل دسترسی
سیستم های کنترل دسترسی (اکسس کنترل ) ، نقش مهمی در ایمن سازی فضاهای فیزیکی دارند. با استفاده از فناوری هوش مصنوعی، این سیستم ها می توانند کارآمدتر و موثرتر شوند. الگوریتمهای هوش مصنوعی میتوانند الگوها و رفتارها را برای شناسایی ناهنجاریها تجزیه و تحلیل کنند و بر اساس دستورالعمل ها و قوانین از پیش تعریفشده، دسترسی ها را کنترل کنند. این موضوع، نه تنها امنیت را افزایش می دهد، بلکه فرآیند کنترل دسترسی را ساده می کند و نیاز به مداخله دستی را کاهش می دهد.
شناسایی هوشمند تهدید ها
سیستم های امنیتی مبتنی بر هوش مصنوعی در توانایی خود برای شناسایی و پاسخ به تهدیدات بالقوه برتر هستند. با تجزیه و تحلیل دادههای حسگرها و منابع مختلف، الگوریتمهای هوش مصنوعی میتوانند الگوها و ناهنجاریهایی را شناسایی کنند که ممکن است نشاندهنده نقض امنیتی باشد. این رویکرد پیشگیرانه به پرسنل امنیتی اجازه می دهد تا اقدامات فوری انجام دهند و از حوادث احتمالی قبل از وقوع جلوگیری کنند.
هوش مصنوعی و گیت های فروشگاهی
سیستم های ضد سرقت فروشگاهی که برای جلوگیری از دله دزدی و سرقت کالاهای فروشگاه مورد استفاده قرار می گیرند، سیستم هایی هستند که به صورت صفر و یک عمل می کنند و در حال حاضر، تقریباً هیچ بررسی هوشمندانه ای برای تشخیص خطا یا بوق کاذب ندارند.
آنتن های گیت فروشگاهی، امواجی را ارسال و دریافت می کنند و در صورتی که تگی در حوزه آنها قرار داشته و باعث تغییر الگوی امواج شوند، آلارم می دهند. تشخیص وجود تگ، بر اساس بررسی سیگنال های دریافتی می باشد که در حال حاضر، در غیبت هوش مصنوعی اتفاق می افتد. جالب است که این سیستم ها، حتی در زمانی که هیچ عبوری از بین دو گیت اتفاق نمی افتد و بنابراین، احتمال سرقت صفر می باشد، ممکن است تحت تأثیر نویز یا تگ های نزدیک، هشدار غلط بدهند. تصور کنید که تمام این بررسی ها چه در مورد سیگنال دریافتی و چه در مورد اتفاقات جانبی، با کمک هوش مصنوعی انجام گیرد، در این صورت مسلماً گیت های فروشگاهی بسیار کارآمدتری خواهیم داشت.
تجزیه و تحلیل کارآمد داده ها
سیستمهای امنیتی حجم وسیعی از دادهها را تولید میکنند که تجزیه و تحلیل و نتیجه گیری را برای انسان دشوار می سازد. با هوش مصنوعی، این فرآیند کارآمدتر و دقیق تر می شود و حجم انبوه داده ها که برای انسان، خسته کننده می باشد، برای سیستم های هوشمند، اینگونه نخواهد بود، چرا که الگوریتم های هوش مصنوعی می توانند حجم زیادی از داده ها را در زمان واقعی پردازش و تجزیه و تحلیل کنند و روندها، الگوها و خطرات احتمالی را شناسایی کنند. این امر به تیمهای امنیتی امکان میدهد تا تصمیمات درست بگیرند و به تهدیدات فوری، به سرعت پاسخ دهند.
یکپارچه سازی بدون خطای سیستم های مختلف
یکی از مزایای کلیدی هوش مصنوعی در یکپارچه سازی سیستم های امنیتی، توانایی آن در ادغام یکپارچه با زیرساخت های موجود است. راهحلهای مبتنی بر هوش مصنوعی میتوانند با طیف وسیعی از دستگاهها و سیستمهای امنیتی مانند دوربینها، حسگرها، گیت های فروشگاهی و … ادغام شوند و یک اکوسیستم امنیتی یکپارچه و هوشمند ایجاد کنند. علاوه بر این، سیستمهای هوش مصنوعی بسیار مقیاسپذیر هستند و به سازمانها اجازه میدهند زیرساخت امنیتی خود را بدون اختلالات قابل توجه گسترش دهند.
احتمالات آینده
نقش هوش مصنوعی در یکپارچه سازی سیستم های امنیتی به طور مداوم در حال پیشرفت است و هر روز امکانات جدیدی در حال ظهور است. همانطور که الگوریتمهای هوش مصنوعی پیچیدهتر و توانمندتر میشوند، میتوانیم انتظار پیشرفتهای بیشتری در تشخیص تهدید، تجزیه و تحلیل پیشبینیکننده و سیستمهای پاسخ خودکار داشته باشیم. ادغام هوش مصنوعی با سایر فناوریهای نوظهور، مانند اینترنت اشیا (IoT) و رایانش ابری، قابلیتهای سیستمهای امنیتی را بیشتر میکند و دنیای ما را ایمنتر و امنتر میکند.
آیا این نوشته برای شما مفید بود ؟
برای امتیازدهی روی ستاره ها کلیک کنید .
میانگین : 4.5 / 5. تعداد رای : 2